Gezinsmoment – Alleen God kan je vervullen

Klik hier om te downloaden en printen

Lezen

  • Jeremia 2:13

Doel

  • Kinderen gaan zien dat alleen God hun leven echt kan vervullen

Opdrachten

  1. Zet een emmer die niet lek is onder de kraan en vul hem half met water. Zet buiten een lekke emmer met zwart zand erin klaar. Neem de kinderen eerst mee naar de emmer onder de kraan. Laat de kraan een tijdje lopen en zeg tegen de kinderen dat ze goed moeten kijken wat ze allemaal zien aan het water, de kraan en de emmer. Neem de kinderen daarna mee naar buiten enĀ  giet water in de emmer met zand. Dit wordt modder en omdat de emmer lek is loopt het water ook weg.
  2. Lees Jeremia 2:13 uit 2 of 3 verschillende vertalingen. Leg uit dat je in Israel verschillende soorten water had. Heel goed, stromend water en heel slecht water. Dat slechte water, was water wat uit de bergen stroomde en werd opgevangen in een uitgehouwen bak. Maar in die bak stond het water stil en er kwam allerlei troep in. Bovendien waren de bak vaak lek, waardoor alleen de troep achter bleef.
  3. Leg het beeld uit. De kinderen zullen bij navraag mogelijk al weten wat God met het beeld wil zeggen. Alleen God kan ons leven vullen (niet lekke emmer) met water (Hijzelf) wat goed is. Al het andere waar we ons leven mee vullen is slecht voor ons en bovendien is de emmer met modder lek, we lopen steeds weer leeg. Maak concreet wat in Israel de afgoden waren waarmee men zich probeerde te vullen en in ons geval.