Gezinsavonden rond de Bijbel

Bestel hier de gezinsmomenten in boekvorm.

Een aantal jaren geleden hoorden wij (Rachel en Cees) voor het eerst over ‘Family Builders’. Dit zijn boeken met gezinsmomenten rond de Bijbel, die geschikt zijn voor jonge kinderen.

Een paar van die boeken hebben we gekocht en een heel aantal van die gezinsmomenten samen met de kinderen gedaan. Sommigen gingen heel goed, anderen redelijk, sommigen heel slecht. Sommigen zijn vrij serieus, anderen ook erg grappig. Zo ging het een keer over ‘de kracht van woorden’. De kinderen kregen allebei een tube tandpasta, moesten deze helemaal leegknijpen en wie van de twee als eerste binnen 2 minuten de tandpasta weer in de tube kreeg, ontving 5 euro. Dit om te laten zien dat woorden die je uitspreekt, niet zomaar teruggenomen kunnen worden. Uiteraard lukte het  terugstoppen van de tandpasta niet en was het een hele klus om één van onze kinderen weer tandpastavrij te krijgen. Zeker toen de douche eraan te pas kwam en het water de tandpasta verdunde tot een scherpe dampJ.

Nadat we onze jongste (3 jaar) op bed gelegd hebben doen wij meestal op zaterdagavond, onder het genot van iets lekkers, met de oudste twee (6 en 9 jaar) ‘Family Builders’. De ene keer duurt het een kwartier, de andere keer een half uur, afhankelijk van het programma en hoe het gaat.

Naast de boeken die we voor Family Builders gebruiken en die van harte aan te raden zijn, hebben we de afgelopen tijd ook zelf een aantal gezinsmomenten ontwikkeld. Deze zijn hieronder te downloaden en thuis (of op de camping) uit te voeren.

Veel succes

Bekijk hier de werkbladen: