Gezinsmoment – De cultuur van het Nieuwe Testament

Klik hier om te downloaden en printen

Doel

  • Kinderen krijgen een beeld van de cultuur uit de tijd van het Nieuwe Testament. Hiervoor kun je plaatjes, kaarten, schilderijen enz. gebruiken. Waarschijnlijk zijn er allerlei boeken die je hiervoor kunt een gebruiken. Een goed en duidelijk boek is het boek ‘Dagelijks leven in Bijbel Tijd’. Je kunt allerlei soorten (kijk) opdrachten en vragen bedenken. Hieronder de vragen en opdrachten die wij gebruikt hebben. Deze kun je op een A4 blad printen en aan de kinderen geven. Om en om een vraag. Je kunt de vragen ook los uitknippen en de kinderen eerst laten zoeken.

Opdrachten

  1. Kijk op bladzijde 299. Welk Bijbelverhaal staat op deze plaat
  2. Lees Lukas 2:46-47. Probeer goed te lezen. Wat doet Jezus hier precies en wat kunnen wij hiervan leren?
  3. Lees bladzijde 324. Wat zie je hier gebeuren? Zoek 6 verschillen tussen het verhaal uit de Bijbel en dit schilderij. Wat is de belangrijkste overeenkomst?
  4. Ga naar bladzijde 336-337. Je ziet hier een aantal Bijbelverhalen op plaatjes. Welk verhaal vind jij het mooist en waarom?
  5. Zie bladzijde 362. Hier zie je Gethsemané liggen. In 2012 was hier iets bijzonders aan de hand. Weet jij wat dat was? 1 tip: je jongste broertje kan je geen aanwijzingen geven?
  6. Bladzijde 416. Wie staat hier te preken? Als je het niet weet, lees Handelingen 17 en aan het eind van dat hoofdstuk zul je een bekende vrouw ontmoetenJ.