Gezinsmoment – De cultuur van het Oude Testament

Klik hier om te downloaden en te printen

Doel

  • Kinderen krijgen een beeld van de cultuur uit de tijd van het Oude Testament. Hiervoor kun je plaatjes, kaarten, schilderijen enz. gebruiken. Waarschijnlijk zijn er allerlei boeken die je hiervoor kunt een gebruiken. Een goed en duidelijk boek is het boek ‘Dagelijks leven in Bijbel Tijd’. Je kunt allerlei soorten (kijk) opdrachten en vragen bedenken. Hieronder de vragen en opdrachten die wij gebruikt hebben. Deze kun je op een A4 blad printen en aan de kinderen geven. Om en om een vraag. Je kunt de vragen ook los uitknippen en de kinderen eerst laten zoeken.

Opdrachten

  1. Bladzijde 44. Kijk goed naar de plaat van de schoolklas uit 2000. voor Christus. Welke dingen zijn anders dan bij jullie op school?
  2. Bladzijde 44 Zijn er ook dingen hetzelfde als bij jullie op school? Kijk vooral goed naar jongen helemaal links
  3. Bladzijde 68-69 Door welke landen is de reis van Abraham gegaan. Noem ze allemaal
  4. Bladzijde 68-69. De zwarte kleine stipjes betekenen steden. Hoeveel zwarte stipjes zie je?
  5. Bladzijde 106. Welk Bijbels verhaal zie je op dit schilderij?
  6. Bladzijde 127. Welk Bijbels verhaal zie je op dit schilderij?
  7. Bladzijde 127. Vindt je dit schilderij kloppen met het Bijbelverhaal. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de mensen op het schilderij?
  8. Bladzijde 148-149. Wat zie je hier voor bouwwerk? Welke verschillen zijn er de manier waarop men toen een gebouw maakte en nu? Probeer er eens 6 te bedenken en kijk goed naar de plaat
  9. Bladzijde 210. Welk Bijbelverhaal zie je hier.