Gezinsmoment – Gods Woord onthouden

Klik hier om te downloaden en printen

Lezen

  • Deuteronomium 6:4-12

Doel

  • Kinderen zien het belang van het onthouden van Gods Woord

Opdrachten

  1. Print voor elk kind 4 Bijbelteksten uit en zorg dat je de teksten los knipt. Verstop de teksten op plekken in hun eigen kamer (als ze die hebben) en anders in een andere kamer waar ze goed te zien zijn. Laat de kinderen de teksten gaan zoeken en vraag hen erop te letten waar de teksten lagen. Vraag na afloop: waren het goede plekken voor Bijbelteksten? Antwoord: nee. Waarom niet: zo zie je ze niet.
  2. Lees Deuteronomium 6:4-12. Wat is het verschil tussen wat daar staat en waar de teksten lagen? In Deut. Staat juist dat je de teksten op de deurposten moet plakken. Ook dat je veel over Gods Woord mag en moet spreken. Gesprekje met de kinderen over deze teksten.
  3. Maken van een mezoeza met daarin Deut. 6:4-5. Een mezoeza hangt bij Joden bij de ingang van hun huis aan de deurpost. Daarin staat Deut. 6:4-5. Een mezoeza is een soort kokertje met daarin een Bijbeltekst. Je kunt het ook maken van een wc rol of andere verpakking. Zorg ervoor dat je voor de kinderen Deut. 6:4-5 heb uitgeprint. Deze kunnen in hun mazoeza doen. Je kunt kinderen ervoor laten kiezen waar ze hun mezoeza ophangen.