Gezinsmoment – Waarom is Goede Vrijdag goed?

Klik hier om te downloaden en printen

Doel

  • De betekenis van Goede Vrijdag leren begrijpen door middel van eenvoudige beelden en opdrachten. Elke opdracht eindigt met de vraag waarom Goede Vrijdag goed is. De opdrachten kun je apart op strookjes papier zetten en 1 voor 1 aan de kinderen geven. Na elke opdracht kort uitleggen wat betekenis is. Voor elke leeftijd zit er wel iets bij.

Opdrachten

  1. Giet een kan helemaal vol met water, zonder dat hij overstroomt. Lees daarna Johannes 19:30. Waarom is Goede Vrijdag goed?
  2. Ga om de beurt een halve minuut op de trap zitten. Wanneer moet je thuis op de trap zitten? Lees Jesaja 53:5. Waarom is Goede Vrijdag goed?
  3. Pak een Bijbel en een envelop met jouw naam erop. Doe de envelop in de Bijbel en doe de Bijbel dicht. Loop er rustig mee naar je eigen kamer en weer terug. Wat gebeurde er met de envelop? Lees Galaten 2:20. Waarom is Goede Vrijdag goed?
  4. Pak 1 vel papier en 1 gekleurd papier die over midden is. Plak die gekleurde papier weer zo netjes mogelijk op het witte papier aan elkaar. Lees 2 Korinthe 5:19. Waarom is Goede Vrijdag goed?
  5. Luister het lied 100% van Gerald Troost. Lees Jesaja 53:6. Waarom is Goede Vrijdag goed?