Gezinsmoment – Wat is belangrijk in de kerk

Klik hier om te downloaden en printen

Doel

  • Zien wat in de kerk hoofd en bijzaken zijn.
  • Nadenken over belang van de kerk/gemeente

Lezen

  • Handelingen 2:41-47

Opdrachten

  1. Pak een vel wit papier en teken met stift 2 kolommen. Zet boven de eerste kolom ‘wat vind ik’ en vraag aan de kinderen om om de beurt dingen te noemen die ze belangrijk vinden van/in de kerk. Ga net zo lang door totdat ze niets meer weten.
  2. Lees Handelingen 2:41-47 voor. Geef van te voren aan dat de kinderen tijdens het lezen goed moeten luisteren naar hoe de eerste christengemeente de dingen de dingen deed. Na het lezen kunnen de kinderen deze dingen noemen en die zet je in de tweede kolom op het blad totdat ze niets meer weten. Boven deze tweede kolom zet je ‘Wat is volgens de Bijbel belangrijk in de kerk’. Ook kun je gerust andere Bijbelgedeelten erbij pakken. Daarna samen doorpraten over belang van de kerk/gemeente, hoofd en bijzaken en mogelijk kolommen vergelijken.
  3. Geef elk kind en elke ouder/verzorger een stapel kaplablokjes. Indien mogelijk met verschillende kleuren en laat iedereen een kunstwerk/bouwwerk van kapla maken waarbij de kerk/betekenis/belang van de kerk zichtbaar wordt. Daarna kort aan elkaar laten zien.